HemOkategoriseradeGårdfarihandlaren – en berättelse

En ungdomsbok där fenomen som intolerans, oförmåga att acceptera olikheter samt främlingsfientlighet, belyses i en enkel men fascinerande berättelse. Boken har bland annat sålts till ungdomsgrupper men det historiska perspektivet gör boken till spännande läsning för alla, oavsett åldersgrupp!

9789163911743

Gårdfarihandlaren var förr ett lika kärt som karakteristiskt inslag på den svenska landsbygden. Numera, när landsbygd betyder ”glesbygd”, har både gårdfarihandlaren och lanthandeln  försvunnit. Allfartsvägar har förvandlats till avfartsvägar. I byar där livet pulserade och verksamheter blommade, ligger mycket tomt och ödsligt.

”Gårdfarihandlaren – en berättelse” hämtar sin inspiration ur vardagliga händelser i en norrbottnisk by under mitten av förra århundradet. Där utspelar sig saker, som visar på tidlösa fenomen i vårt samhälle. När rädslan för det okända och för främlingen får människans tankar och attityder i sitt grepp, leder det ofta till irrationella handlingar. Så var det då, så är det nu. Har bokens gårdfarihandlare ett svar på hur rädslan kan övervinnas? Sökandet för honom många generationer tillbaka i hans egen historia. Samtidigt visar det sig att Gårdfarihandlaren bär på sina egna, överraskande hemligheter!

Om du vill veta hur det hela avlöper kan du köpa boken via Vulkan:

https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/svensk-skonlitteratur/gardfarihandlaren-en-berattelse-av-perolof-lundkvist/

Marita Tornell har gjort omslaget. Titta gärna in på hennes hemsida:

http://www.arttornell.com/

Du kan också beställa boken direkt hos mig. Skriv då ett meddelande på epost perolof.lundkvist@plus-support.se eller smsa till 073 041 72 36.  Betalningar sker genom SWISH eller överföring i förskott. En beställningsfunktion kommer förhoppningsvis att läggas in här på hemsidan också.

Boken finns även snart som ebok.

Priset är 80 kr + porto


Kommentarer

Gårdfarihandlaren – en berättelse — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa knappar
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Google+
Dölj knappar